Yes, det blev inte alls som jag hade tänkt mig!

27.11.2020

Hela 2020 känns som ett långt träningsläger för acceptans och jag är nog inte direkt ensam om att känna så. För ett år sedan avslutade jag min chefstjänst inom en kultur- och fritidsförvaltning. Jag hade sagt upp mig sommaren 2019 och skulle äntligen starta eget företag igen efter 14 år som chef. Jag var så laddad! Nu skulle jag göra hemsidor, koncept, arbeta med teamutveckling och den psykosociala arbetsmiljön som jag brinner så mycket för på fler företag och inte bara där jag var anställd som chef. Jag förnyade min licens på DiSC och lade till en utbildning i Motiverande Samtal.

Jag har hunnit med en hel del under året. Min man och jag startade upp MotivationsInstitutet AB, vi gick kurser för att lära oss att starta upp en webbkursverksamhet och marknadsföring på sociala medier. Jag hann med en teamutveckling och ytterligare ett uppdrag inom Motiverande Samtal innan covid-19 bankade på dörren! Nu var det redan dags att tänka om igen. Var finns uppdragen nu? Vad finns det för intressanta möjligheter där man kan arbeta med människor under rådande omständigheter?

Stöd och matchning verkade vara rätt timing! Jag kontaktade Merit Utbildning och påbörjade ett uppdrag som coach på 80 % under maj månad och har under tiden fortsatt att arbeta med MotivationsInstitutets webkurser på fredagar. Men nu blåser förändringens vindar igen! Merit och jag fann varandra och jag har med åren förstått hur viktigt det är för mig att arbeta i ett företag med värderingar jag verkligen står bakom. Där det finns engagerade ledare och kollegor som både står upp för en holistisk människosyn och samtidigt har ett intressant och inspirerande affärstänk. Jag kommer från och med december att gå in i en roll som chef för stöd- och matchningsteamet på Merit. Det innebär också att jag från och med nu blir passiv delägare i MotivationsInstitutet som alltså fortsätter sin verksamhet med att utveckla webbkurser. Inom mycket kort lanserar vi vår senaste webbkurs; "Sluta älta! Acceptera! Gå vidare!".

Sammanfattningsvis är det bara att konstatera att livet är ett långt lärande och då och då blir det inte alls som man hade tänkt sig, men ändå bra och kanske till och med mycket bättre. Min lärdom är att alltid vara öppen och följa båda arbetsmarknadens trender och mitt eget hjärta och värderingar. Så yes, nu är jag supertaggad för det där jag inte alls hade sett komma för ett år sedan!