Vad är DITT nya normala "jobb jag"?

21.05.2021

Under våren 2020 när pandemin på allvar började härja över världen och Sverige hade de flesta av oss nog uppfattningen att allt snart skulle vara tillbaka till det normala igen. Efter sommaren trodde de flesta att vi skulle gå tillbaka till våra arbetsplatser och leva ett vanligt socialt liv både privat och i arbetslivet. Jag kan i ärlighetens namn säga att jag var en av dem! Och visst såg det ut så ett bra tag in på sensommaren, det hade blivit ett mycket bättre läge under sommaren och alla var vi beredda att fortsätta med gamla och inarbetade vanor!

Men vad hände sen? Vi förstod att det inte var möjligt att fortsätta som vanligt under hösten och långsamt ändrade sig snacket om att "gå tillbaka" till "hur ska vi hantera det nya normala". Själv kombinerar jag mitt arbete som egen företagare och konsult med en anställning som coach på deltid. Eftersom anställningen påbörjades i maj 2020 blev jag anställd digitalt efter intervju på Teams och arbetar även digitalt med coachuppdraget. Så i detta fallet är det faktiskt det "normala" för mig! Så det "onormala" blir när jag ska börja arbeta på kontoret.

Visst längtar jag efter att få träffa mina kollegor fysiskt, prata lite vid kaffemaskinen och umgås på ett annat sätt. En del av mig trivs dock mycket bra med det digitala arbetslivet, det är så himla effektivt och lätt! Jag funderar på vad den optimala arbetsmiljön skulle vara för mig personligen och har nog kommit fram till att jag i mitt "nya normala liv" där framme skulle vilja jobba hälften av tiden hemma och hälften av tiden på arbetsplatsen. Om det går vet jag inte än. Men det är ändå en bra tid för reflektion över vad som jag anser passar både min personlighet och sätt att arbeta. När vi nu är inne på andra året av pandemin har vi börjat ändra vårt beteende och tankar om vad som är meningsfullt och värdefullt för oss. Vad har vi saknat? Vad är vi gärna utan?

Vill du också stanna upp och reflektera över vad "ditt nya normala jobb jag" ska vara? Då är du varmt välkommen att beställa första steget av MotivationsInstitutets karriärutvecklingsprogram (gratis). Anmäl dig här