Dags att casha in mina fredagsendorfiner på balkongen!

04.06.2021

Från 48 anmälda till 160 anmälda! Jag känner mig nöjd och tacksam. Igår körde jag MotivationsInstitutets webbinar "Sluta Älta! Acceptera! Gå vidare!" för andra gången och intresset verkar vara stort. Så fantastiskt roligt att föreläsa om ett ämne som lägger mig varmt om hjärtat och som även andra verkar behöva. Jag fick kommentarer som "Det är exakt vad jag behöver nu", vilket även får mig att må bra. Den där känsla av att man bidrar är ganska oslagbar! Vilket leder mig vidare till det här med att casha in endorfiner på fredagar. Gör du det? Alltså cashar in endorfiner på fredagar?

På Merit håller jag i ett antal rullande webbinarier varje onsdag morgon. På fler av dessa webbinarier pratar jag om just värdet av att reflektera över veckan på fredagar. Att sammanfatta hur veckan har gått. Fick jag gjort allt jag hade planerat, allt det där jag själv kan påverka utifrån min nuvarande situation? Sannolikt blev veckan inte helt som du väntade dig, det gör den sällan skulle jag säga. Men visst är det viktigt att stanna upp, utvärdera, omvärdera, tänka om och framför allt ge dig själv en klapp på axeln. Våra deltagare på Merit är ju där för att de är jobbsökande eller funderar på nästa steg i livet yrkesmässigt, vilket lika väl kan leda till att man påbörjar en utbildning. Just i den situationen finns det ingen kollega eller chef som säger "....shit va bra jobbat denna veckan"! Det får man alltså göra själv. Så om du inte fick drömjobbet denna veckan eller kom in på den utbildningen du ville, så ge dig själv beröm för att du gjorde allt du kunde påverka själv. Vi kan faktiskt inte göra mer än så! Med andra ord casha in dina fredagsendorfiner!

Det gäller ju även många av oss som arbetar på distans. Den där känslan av samhörighet (KASAM) infinner sig inte helt lika naturligt. Så var honungslen mot dig själv, ge dig själv beröm när du har gjort allt du kunde denna veckan. Det kanske till och med visade sig att det finns en mening med det du inte hann med! Personligen checkar jag nu ut och ska vara lite extra snäll mot mig själv i helgen! 

Har du blivet nyfiken på webbinariet "Sluta älta" Acceptera! Gå vidare!" så kör vi igen 12 augusti kl. 19:00. Varmt välkommen att anmäla dig här.