Att pitcha utan skor!

05.06.2020

Att pitcha utan skor!

Att köra en elevator pitch/hisspitch utan skor går inte för mig! Varför då, kan man utan tvekan undra. Jag har märkt att även om det har blivit en normalitet att jobba på distans, så behöver jag någon typ av "jobb look" innan jag går till jobbet även om jobbet är hemma. Jag erkänner att jobb looken inte håller samma nivå som när jag träffar människor "på riktigt", men jag måste ändå känna att jag går till jobbet! Vi fungerar säkert alla på olika sätt, men vad som är helt säkert är att vi får nya insikter om oss själva när allt inte är som det brukar. Hur nyttigt är inte det? Vi utvecklas helt enkelt genom kriser. Det kan vara värd att komma ihåg när det känns lite motigt. Och apropå utveckling, hur länge sedan var det att du tränade på dina olika elevator pitches?

För en vecka sen var det dags för min hisspitch på Merit! Jag skulle pitcha för mina branschgrupper inom it, kultur, media och pedagogik. 33 sek! Läs nedan om du känner dig manad att uppdatera din hisspitch och vill ha lite inspiration och repetition 👇

En hisspitch är en super kort presentation av dig själv med syftet att skapa intresse och nyfikenhet. Vissa säger att den ska vara under 30 sekunder och andra 30-60 sekunder, men det är kort oavsett.

Innan du kör din pitch behöver du tänka på situationen du befinner dig i och din målgrupp. Det är skillnad på om du är på en intervju, ett nätverksmöte eller en fest. Är målgruppen en spretig grupp eller din kommande chef? Med andra ord, du behöver anpassa din pitch.

Du behöver få med följande:
1. Vem är du? (2-3 egenskaper som är relevanta).
2. Vad kan du? (Relevant kompetens)
3. Vad kan du bidra med? (Beror också på målgrupp).

Lycka till!

#Merit #stödochmatchning #hisspitch #elevatorpitch